Amanida de tomàquet amb julivert

Aquesta amanida és una proposta d’en Yotam Ottolenghi, i m’agrada molt fer-la en aquesta època de l’any, en que arriba la calor i els tomàquets comencen a estar al seu punt.

És una recepta molt mediterrània i podem fer-la amb ingredients dels nostres pagesos. Espero que la gaudiu com ho fem a casa nostra.

Per: 3-4 persones ǀ Preparació: 15 min

Ingredients:

6 tomàquets madurs tallat en daus d’1 cm / ½ ceba tallada en daus de 0,5 cm / 1 cullerada de vinagre de vi / 3 cullerades d’oli d’oliva / 150 gr. de pa torrat en daus d’1 cm / 70 gr. de formatge d’ovella de pasta tova / 40 gr. d’olives negres sense pinyol tallades pel mig / 30 gr. de tàpares / 5 gr. de julivert picat / sal i pebre

Preparació:

Posar en un bol els tomàquets, la ceba, el vinagre, l’oli d’oliva, la sal i el pebre. Barrejar i reservar.

Posar el pa torrat en una safata. Posar per sobre la barreja del bol, el formatge, les olives, les tàpares i el julivert i una mica més d’oli d’oliva.

El que ens canta aquesta recepta

Per què als mercats catalans se sol regalar el julivert?
Es tracta d’un costum que ve de temps antics: el julivert era una herba molt apreciada tant per la cultura jueva com per la musulmana, i els cristians catalans van començar-la a regalar per desvalorar-la. Paradoxalment, aquest costum el que ha fet és perpetuar la seva presència en la nostra dieta i que la puguem seguir gaudint tant pel seu sabor com per les seves propietats tal i com fan els nostres germans mediterranis.

Per a acompanyar aquesta recepta amb música

¡Ayúdanos a cantar más alto!

Twitter
WhatsApp
Facebook
LinkedIn